Våra kurser

Vi har ett stort urval av kurser inom klättring. Tveka inte att kontakta oss om du har funderingar om vilken kurs som passar just dig!

Grundkurs i klippklättring

Grundkursen i klippklättring är en komplett introduktion till klättring utomhus. Kursen riktar sig till dem som inte klättrat förut eller dem som ev. har klättrat inomhus ett tag och vill komma vidare i sin klättring.

Målsättningen med kursen är att man självständigt kan topprepsklättra utomhus samt kunna följa med en mer erfaren klättrare som andreman. I kursen ingår bla firnings- och topprepsankare, topprepsklättring, firning, replagsarbete, säkring- samt firningsteknik och enklare klätterteknik.

De två kursdagarna tillbringas ute på klippan och fokus ligger på praktik av ovan nämnda punkter. Kursen har inga förkunskapskrav förutom att ha en vilja att lära sig klättra ute i det fria!

2999kr/person inkl. 6% moms

Fortsättningskurs i klippklättring

Fortsättningskursen i klippklättring riktar sig till dig som redan klättrar en del och vill utvecklas, kanske börja leda?

Kursens innehåll anpassas efter elevernas önskemål och tidigare erfarenheter. Kursen brukar oftast innehålla ledklättring på egna säkringar, flerreplängdsturer och multipla firningar.

Målsättningen är att eleven efter kursen ska kunna klättra som försteman på egna säkringar, befästa sina tidigare inhämtade kunskaper från grundkursen samt få en introduktion till klättring och firning i flera replängder.

2999kr/person inkl. 6% moms

Kurs i sportklättring

Sportklätterkursen är kursen för dig som vill lära sig att ledklättra utomhus på bultad klättring, dvs expander- eller limbultad klättring.

På kursen får ni lära er hur ni leder på kortare bultade leder utomhus.

Fokus under kursen ligger på klippteknik, bultade ankare, säkring av försteman, rensning av leder och en del klätterteknik.

2999kr/person inkl. 6% moms

Kurs i artificiell klättring

Aidkursen är en introduktion till hur man tar sig upp när t ex vädret ändras till det sämre eller när klippformationerna blir omöjliga att friklättra. Ett måste för de riktigt stora äventyren och bigwallklättring. Målsättningen med kursen är att elven ska kunna klättra grad C1 och C2 samt ha en grundläggande förståelse för hur man klättrar grad A1 till A3.

Under kursen kommer eleven att lära sig hantera sin friklättringsutrustning på ett nytt vis samt få en genomgång av mer avancerad aidutrustning så som pitonger, skyhooks, rurps, aluheads, stegar osv.

2400kr/person inkl. 6% moms

Räddningskurs 1

Tanken har kanske slagit er att saker inte går som de borde ibland?

Under Räddningskurs 1 får man lära sig hur man går till väga när olyckan väl är framme. Vi lär oss att hantera allt från en stukad fot till allvarliga skador i flerreplängders terräng.

Kursen behandlar scenarion där andremannen har blivit skadad och behöver hjälp.

Kursen är på 2 dagar.

3500kr/person inkl. 6% moms

Räddningskurs 2

Räddningskurs 2 riktar sig till dig som har gått räddningskurs 1 och nu redan kan rädda en andreman i replaget.

Nu skruvas svårigheten upp då denna kursen handlar om hur man räddar försteman i replaget. Denna befinner sig normalt sett ovanför eller till sidan om digsjälv vilket leder till svårare problemlösning.

Vi bygger på verktygslådan och systemförståelsen för att kunna lösa även denna uppgiften om något skulle hända när ni är ute och klättrar!

Kursen är på 2 dagar.

3500kr/person inkl 6% moms

Grönt kort

Behöver du ett grönt kort för att få säkra på Sveriges alla klätterhallar och inomhusklättergym ?

Det ordnar vi!

kurs 950kr/person inkl 6% moms

Uppklättring 250kr inkl 6% moms

Nytt Kort 100kr inkl 6% moms

Rött kort

Behöver du ett rött kort för att få säkra på Sveriges alla klätterhallar och inomhusklättergym ?

Det ordnar vi!

kurs 800kr/person inkl 6% moms

Uppklättring 250kr inkl 6% moms

Nytt Kort 100kr inkl 6% moms

Inspiration från våra kurser och aktiviteter

Vi har många härliga dagar ute på berget bakom oss och många framför oss! Det är en ren njutning att träffa alla er underbara kurselever och se er utvecklas inom sporten och hantverket klättring!